DON’T TOUCH THIS!

Стероидите действително правят чудеса. За кратък период може да натрупате обемна и качествена мускулатура, да изчистите и подобрите релефа на тялото си. Но какво ще ви струва това? Нека ви запозная с вредата от стероидите, защото те наистина могат да бъдат опасни.

Спектъра на страничните ефекти е доста широк, като започнем с косопад и поява на пъпки по лицето и гърба. Мъжките гръдни мускули придобиват женски форми, а прекомерното натоварване затормозява работата на черния дроб. Тестисите се свиват, наблюдава се полова немощ и импотентност.

Стероидите въздействат върху хипофизната жлеза, променяйки репродуктивната функция при мъжете. Това води до безплодие или аномалии в потомството – нарушено развитие, умствени и физически увреждания.

Вредят на сърцето, панкреаса, щитовидната и надбъбречните жлези – нарушен хормонален баланс и ритъм на цялото тяло. Опасни са за психиката – правят човека агресивен и раздразнителен, причиняват депресивни състояния.

Влиянието на стероидите върху организма при всеки е строго индивидуално. За едни последиците могат да бъдат незначителни, за други – пагубни. Във всички случаи вредата е налице и не си струва да съсипвате здравето си. Тренирайте и се хранете правилно, а ако сте достатъчно търпеливи ще постигнете мечтаните резултати и без анаболни препарати.