7 признака, че диетата ви не работи

Правилен ли е начина на хранене, чрез който сте решили да отслабнете? Прочетете и преценете.

1. Постоянно си мислите за ядене.
Това не е добър знак и означава, че вашето тяло гладува. Вероятно твърде много да сте ограничили калорийния прием – не го правете, защото метаболизмът се забавя и много скоро ще си възвърнете изгубените килограми.

2. Тайно си хапвате „забранени“ храни.
Много хора започват диета и си забраняват любими лакомства като сладолед, шоколад и др. Подобна „забрана“ увеличава желанието за тях и ще ви е наистина трудно да се контролирате. По-добре си ги позволявайте няколко пъти седмично като награда за труда и постоянството в тренировките.

3. Трудно ви е да заспите вечер.
Ако диетата ви е неправилна и тялото има дефицит от важни хранителни вещества е възможно това да се случи. Подобрете начина на хранене, а вземането на топъл душ и четенето на книга късно вечер ще улеснят заспиването.

4. Не ви харесва храната, която ядете.
Диета, в която преобладават омразни за вас продукти, няма да ви донесе мечтаните резултати. Ако сте по-гъвкави в изготвянето на режима може да ядете храни, които обичате (разбира се, подходящи за целта) и да постигнете по-голям успех.

5. Не се чувствате добре и ставате раздразнителни.
Лошото настроение, апатията или раздразнителността също говорят за това, че диетата ви не е както трябва. В подобно емоционално състояние мотивацията и желанието за тренировки с времето намаляват, а това не бива да се допуска.

6. Усещате, че диетата ви не работи.
Ако интуицията ви подсказва, че начина на хранене е неправилен вероятно наистина е така. Анализирайте нещата, допитайте се до някой по-компетентен от вас и отстранете грешките.

7. Постоянно се жалвате и се оплаквате.
С новата диета животът ви е станал „безцветен“ и мрачен – важен признак, че е нужна промяна. Вземете мерки на момента, не чакайте седмици наред за някакъв резултат, заради който ще изтормозите духа и тялото си.

Едно момиче, което месеци наред тренира и се храни по мои програми и успя да постигне много добър резултат.

Едно момиче, което месеци наред тренира и се храни по изготвени от мен програми и успя да постигне много добър резултат.