Фитнес-прогресът на Жоро

Нека уточня от самото начало – Георги Георгиев не е професионален състезател. Жоро тренира чисто любителски, но това не му пречи да е в отлична форма и да изглежда повече от добре. Подобни резултати може да постигне всеки – стига да е постоянен и да тренира правилно. За Жоро спортът е страст, отдаденост, начин на живот. Познаваме се от няколко години и винаги ме е впечатлявала неговата мотивация, ентусиазъм и преклонение към тренировките с тежести. Ето защо отговорите му са наситени с много емоция – приятно четене!

Жоро, спомняш ли си първия път, когато влезе в зала. Защо го направи и какво почувства?
Беше преди около 15 години, влязох в залата от чисто любопитство. В началото нямах представа какво точно правя, но усещах, че фитнесът ще окаже положително въздействие върху живота ми. Така и стана.

Какви са ползите от фитнеса лично за теб?
Много са – здраве, подобряване на физическата кондиция, разтоварване и премахване на стреса. Фитнесът ме тонизира, дава ми енергия и самочувствтие в напрегнатото ежедневие. Ето защо винаги намирам време, за да тренирам.

Жоро промени грешните тренировки и начин на хранене и промяната не закъсня.

Ти си бодибилдър, който изглежда много добре без да употребява анаболни стероди. Какво ще отговориш на хората, които смятат, че без химия не може да се постигнат резултати?
Смятам, че грешат. Бодибилдингът е трудоемък спорт, изискващ много време, последователност и труд. Но всеки може да постигне страхотни резултати ако се храни, тренира и възстановява правилно.

Коя мускулна група от тялото тренираш с най-голямо удоволствие?
Гърдите. Не само защото ми вървят – усещам всяка тренировка много добре и така нареченото “напомпване” на мускула.

Кои храни предпочиташ и кои избягваш, за да изглеждаш по този начин?
Нямам строга диета, която да спазвам. Стремя се да избягвам т.нар. празни въглехидрати: шоколад и всички други храни с високо съдържание на захар, тесто, газирани напитки. В същото време се старая в менюто ми да присъстват храни с високо съдържане на белтъчини: яйца, овесени ядки, месо (предимно пилешко), обезмаслена извара, сурови ядки; и приемам достатъчно плодове и зеленчуци.

Жоро изглежда страхотно, но признава, че основните ползи от фитнеса са подобряване на здравето, работоспособността и самочувствието.

В последните години фитнесът се популяризира много. На какво според теб се дължи това?
Много хора започват да тренират от суета и за да изглеждат по-добре, в което разбира се се няма нищо лошо. Впоследствие осъзнават реалните ползи от спорта: подобряване на здравословното състояние, издръжливостта, кондицията, самочувствието.

Прекарал си много часове в усъвършенстване на духа и тялото. Съжаляваш ли за нещо и ако върнем времето назад би ли извървял същия път?
Може би за това, че не съм се сетил да потърся съвет от някой с професионален опит в самото начало. Сегашните резултати щях да ги постигна за много по-кратък период, а и нямаше да се стигне до една неприятна контузия, която получих преди време. Иначе съм доволен от постигнатото и не съжалявам за нито една минута, прекарана във фитнеса.