Бъдете търпеливи, резултатите не идват бързо

Фитнесът е прекрасно средство за усъвършенстване на физиката, силата и волевите качества на човека, но както и всичко останало в този живот желаният резултат не идва веднага. Дори с приемането на стероидни продукти мигновеното и устойчиво нарастване и хармонизиране на мускулатурата е трудно постижимо. Малцина са хората, постигнали забележителни резултати след по-малко от 2,5-3 години редовни тренировки. Често индивидуалните методики, вида на упражненията и систематизирането броя на сериите остават на втори план. Да бъдеш постоянен и търпелив, упорит и настойчив е основното, доближаващо ни и в спорта до желаната цел.

Всеки иска да тренира няколко седмици и за подобен период да постигне впечатляваща външност. Уви, това е невъзможно, а вероятно би било и неудовлетворяващо, нима нещата, за които сме положили най-много труд и себеотдаване не ни носят най-много радост и задоволство?

Има трениращи, които едва след десетото занимание в залата започват да се оплакват, че бодибилдингът не дава резултати и единственият начин да се постигне нещо е чрез ползването на стероиди. Те се жалват от това, че не всеки е роден с генетиката на Рони Колман и че натуралните тренировки са чиста загуба на време. Тези техни твърдения са грешни. Вярно е, че малцина се отличават с типично мезоморфно телосложение, но е вярно и че ако бъдете последователни в тренировките резултатите няма да закъснеят.

Съсредоточете се върху себе си и собствения си напредък. Не мислете за химия, особено в началото, когато тялото ви има достатъчно потенциал за развитие и растеж.
Някои от вас ще напредват по-бързо, други по-бавно. Ако сте от вторите не унивайте, не се сравнявайте непрекъснато с останалите, не им завиждайте. Напротив, възхищавайте се на чуждите успехи от сърце, позволявайте им да ви мотивират и амбицират. Работете върху себе си и скоро всичко ще се получи така, както сте го искали.