Тренировка за ръцете в домашни условия

Стига да имате желание може да тренирате тялото си и в домашни условия. Предлагам ви няколко упражнения, които ще стегнат и оформят успешно проблемната при много жени задна част на ръцете. Всичко от което се нуждаете са две гири по 2-3 кг. и малко свободно време. 

  1. „Кофички“ от мост.

Преди да започнете раздвижете добре китките, лактите и раменете си. Това упражнение не е много познато, но натоварва по чудесен начин раменете и трицепсите. В горна точка не разгъвайте ръцете докрай, а по време на изпълнението дръжте раменете стегнати.

  1. Френски разгъвания с гирички.

За разлика от „кофичките“ това е изолирано упражнение за трицепсите, затова е необходимо да допускате движение единствено в лакътната става. Не разгъвайте докрай ръцете в горно положение. Старайте се гиричките да описват дъга чрез движението си.

  1. “ Кик-бек“ с гирички.

Ако не ви е удобно на колене, може да го изпълнявате и от стоеж. Дръжте гръбнака прав, а мишниците успоредни на пода. Старайте се да усещате работата на трицепсите и да завършите серията с леко парене в мускулите.

Упражненията се изпълняват плавно и контролирано, без махове и инерции, изцяло с мускулно участие. Всяко от тях в 2-3 серии по 12-15 повторения. 

Ако желаете програма за цялото тяло пишете ми на www.facebook.com/yyordanov.trainer

Прогресът на Сузана след редовни тренировки в залата и балансирано и пълноценно хранене.

Прогресът на Сузана след редовни тренировки и балансиран и пълноценен начин на хранене.