Пълната промяна на Сузана (снимки)

Целта на публикацията е да ви мотивира и да ви напомни, че за да отслабнете имате нужда от пълноценно, а не от оскъдно хранене и че до желаната визия се стига само с пълно себеотдаване и твърдото намерение за успех. 

Чаровното момиче, което мотивира и мен.
От снимките се вижда, че Сузана е привлекателно момиче със силно положително излъчване, което те запленява и ентусиазира. Признавам си, че нейните програми ги съставих с искрена симпатия и приех каузата й като лично моя. С течение на времето и месеците комуникация между нас разбрах, че красотата й е не само външна, но и вътрешна, изразяващата се в силен характер и борбен дух на истински победител.

Започни да ядеш, за да отслабваш.
Както много други момичета Сузи искаше да отслабне по нецелесъобразен начин, като за целта беше наложила едно твърде бедно, нискокалорийно хранене през ежедневието си. Обясних й, че с подобно меню тялото й страда, метаболизмът работи на по-бавни обороти и в такъв режим няма как организмът да използва складираните мазнини за гориво и да се раздели със задържаната вода. Казах й, че особено когато спортуваме се нуждаем от питателна храна, която да ни снабдява с всичко необходимо, за да сме здрави и красиви.

За да изглеждаш като жена, тренирай като жена. 
Когато я попитах как е тренирала до този момент ми направи впечатление, че програмата й е твърде „мъжка“, прекалено много внимание върху бицепси и трицепси, а на важните, женските мускулни групи – бедра и глутеус не им се отдаваше заслужения приоритет. Едноставните упражнения преобладаваха пред многоставните, което също не ми се виждаше логично в случаите, когато целта е отслабване (а и не само).

След първия месец остана само бюста.
Няколко седмици, след като започна програмите нещата започнаха да се случват доста бързо, което изненада дори мен. Обикновено за да намалеят обиколките е нужно време, но все пак трябва да се отбележи, че при различните хора е различно и това не трябва да се смята за някакъв критерий.

Промяна в мерките след един месец балансирано хранене и променени тренировки.

Спад в мерките след един месец балансирано хранене и по-различни тренировки.

След втория месец ни обявиха за мошеници.
На втория месец прогресът на Сузана приличаше по-скоро на 6-месечна трансформация и много хора приеха подозрително снимката й, която споделих във Фейсбук. Но това какво си мислят другите си е тяхна работа, важното е ние да сме удовлетворени от постигнатото, особено когато сме се трудили за него и истински сме го преследвали.

Визуалната промяна след малко повече от два месеца.

Визуалната промяна след малко повече от два месеца.

Нова година, нов късмет.
Сузи постигна чудесна форма, сподели промяната си в една фитнес-група, където получи много похвали и хубави думи. Но добрата форма не е даденост и трябва да се поддържа, напрегнатото ежедневие често ни провокира и изпитва волята ни и дисциплината да се храним и тренираме редовно. Пред Сузана трудното мина, но пред нея е най-голямото предизвикателство – да поддържа и надгражда постигнатото, защото на този свят има два разнопосочни пътя – или прогрес, или деградация, и средно положение няма.

Прогресът получи стотици харесвания и положителни отзиви в една фитнес-група.

Прогресът получи стотици харесвания и положителни отзиви в една фитнес-група.