Предимства на 40-минутната тренировка

Ако тренирате натурално и отделяте 70-80 минути или повече за упражненията с тежести вие допускате грешка. Това звучи странно и много от вас няма да ми повярват, защото продължителните тренировки са практика във фитнес-залите. Но истината е, че натоварвания с тежести между 30-50 мин. се отразяват най-добре на нашето тяло.

По-кратките и интензивни тренировки стимулират по-добре мускулния растеж, а и подобряват дисциплината, като не позволяват да се губи време за излишни разговори и размотаване из залата.

Колкото повече време прекарвате във фитнеса, толкова по-неефективно е вашето посещение. Ако сте предвидили много упражнения и серии постоянно ще мислите за тях и как да доведете края на тренировката по-бързо, а това пречи да сте съсредоточени и концентрирани в настоящата серия.

Качеството е по-важно от количеството! 

Продължителните над 50 минути тренировки изтощават хормоналната и нервната система. Пак казвам, това важи за натурално спортуващи, при хората, които използват стероиди важат други правила.

Основните предимства на 40-минутната тренировка са: 

– висока интензивност – максимално натоварване на мускулите за минимално време. Това е най-мощния стимул за сила и растеж, а и за качествено оформяне на мускулните групи.
– по-добра концентрация и съсредоточеност при работните серии и по-добра психическа устойчивост.
– оптимален ръст на анаболните хормони, отговорни за мускулната хипертрофия и постигане на желаното атлетично тяло, не се активират катаболни процеси и високи нива на кортизола, отговорни за разрушението на мускулите ни.
– разумното времетраене на тренировката не позволява да се стигне до претренираност. 

Понякога е трудно да се тренира кратко и стегнато – например вечер залата ви често е препълнена и се налага да изчаквате. В такъв случай сменете фитнеса или часът, в който тренирате – няма как, качеството и ефективността на тренировката са преди всичко!

Едно момиче, което последните месеци тренира и се храни по мои програми, но "вината" за постигнатото е изцяло нейна, защото е упорит и дисциплиниран човек със силен характер и дух на истински спортист

Едно момиче, което тренира и се храни по мои програми, но „вината“ за постигнатото е изцяло нейна, защото е упорит и дисциплиниран човек със силен характер и дух на истински спортист.

Ако желаете да работим заедно пишете ми в www.facebook.com/yyordanov.trainer 🙂