Бърз метаболизъм и по-малко подкожни мазнини

Как да ускорим метаболизма и да премахнем излишните мазнини:

Яжте често
На повечето хора им се струва странно – да ядеш постоянно, за да отслабнеш. Истината е, че честите хапвания поддържат метаболизма ни бърз. Освен това ни предпазват от преяждане, ако дълго време преди това не сме яли.
Съветът ми е да имате 3-5 хранения на ден, като не допускате повече от 4 часа време между тях.

Не пропускайте закуската 
Закуската е важно хранене, на което повечето хора гледат несериозно. През нощта метаболизмът се забавя и сутрин трябва да „събудим“ тялото с прием на питателна храна. Сложните въглехидрати (овес, мюсли, пълнозърнест хляб, зеленчуци) са подходящи, защото се преработват по-дълго и гладът ще настъпи по-късно. В закуската могат да присъстват още плодове, сушени плодове, мед, семена и ядки.

Яжте повече белтъчини 
Присъствието на белтъчини в основните хранения ускорява метаболизма. Освен това тяхната преработка коства повече енергия на тялото в сравнение с мазнините например. Препоръчвам ви храни като яйца, риба, месо и млечни продукти да заемат 25-35% от дневното меню.

Яжте повече риба 
При честата консумация на риба и морски продукти се наблюдава стабилно ниво на хормона лептин. Това е добре, защото съществува зависимост между него, метаболизма и степента на омазняване. Ето защо поне 2-3 пъти в седмицата хапвайте сьомга, скумрия, риба тон и т.н.

Пишете ми в www.facebook.com/yyordanov.trainerза да поръчате своята индивидуална програма.

Пийте зелен чай 
Освен че помага за по-бързото изхвърляне на токсини и шлаки, той влияе положително на обмяната на веществата. При хора, които пият 2-3 чая дневно метаболизмът се забързва с 4%, което означава, че тялото ще изгаря по 60-80 повече ккал на ден.

Пийте вода 
При ежедневен прием на 1,5 л. вода метаболизмът се забързва с 30%. Това позволява да се изгорят годишно около 17 000 ккал повече, което е равносилно на загубата на 2,5-3 кг.

Избягвайте алкохола 
Влияейки на централната нервна система алкохолът значително забавя обмяната на веществата. Изследвания са доказали, че комбинацията на алкохол с висококалорична храна възпрепятства изгарянето на мазнини и спомага за тяхното складиране.

Персоналните тренировки се провеждат в гр. Варна. Свържете се с мен на телефон: 0885 35 85 41 🙂