О не, оцетосмърдялко!

Оцетосмърдялкото е неприятно и за щастие не често срещано явление по фитнес-залите. В основата му е човек, който след интензивна тренировка натъпква изпотените си дрехи в своята раница или сак. Там, небрежно забравени, те престояват няколко дни, след което отново биват обличани и използвани. Миризмата, която се разнася от тях е толкова силна и неприятна, че се надушва на радиус поне 10 метра. Единственото, което може да те спаси е запушен нос или пълна незаинтересованост от случващото се около теб. Положението става съвсем нетърпимо, когато въпросният трениращ се разгорещи и миризмата на кисело се смеси с тази на прясна мъжка пот.

Досега съм се сблъсквал с няколко подобни случая. Първият беше най-запомнящ се и с един приятел го обърнахме на майтап. Лепнахме му определението „оцетосмърдялко“, като предпочитахме да коментираме от разстояние. Запълвахме си почивките с шеги от рода на „младото лъвче май скоро не се е къпало в езерото“ и „тренировката не впечатлява, но миризмата-да“. Определено се забавлявахме със смърдящия трениращ за разлика от останалите посетители на фитнеса, които се жалваха на рецепция, но уви, безрезултатно.

Последните години у нас бяха направени доста елитни фитнес-центрове, а нивото на средностатистическия бодибилдър се вдигна много. Все по-малко се срещат назобани малоумници и самовлюбени комплексари и наистина в повечето зали се тренира усърдно и отдадено. Не бива да забравяме, че във фитнеса има и други хора и нека не само поведението ни, но и личната хигиена бъде на ниво.

А когато се прибирате вкъщи освежавайте дрехите, с които сте тренирали, за да не се стига до неприятни ситуации. Думата „оцетосмърдялко“ все още не излиза в Google, нека това остане непроменено и за в бъдеще. 😉