Нова година, ново тяло!

При нас, българите, има една приказка – „нова година, нов късмет!“ Всеки се надява, че му предстоят повече успехи и постижения, моменти на радост и удовлетворение. Ако изпращате слаба 2013-та откъм фитнес резултати, посещавате редовно залата, но „тъпчете“ на едно място или по-лошо – въобще не спортувате и към днешна дата сте в неудовлетворителна форма – време е за промяна!

За да сте по-красиви, енергични и жизнени през новата година е необходимо да вземете мерки. Нищо в този живот не е даром и всичко се заплаща с пари, труд и/или нерви и усилия.

Мислиш си, че и през новата година няма да изглеждаш така, както винаги си мечтал? Това е заблуда, можеш да постигнеш желаното тяло стига да спазваш следните прости и добре познати съвета:

1. Тренирай редовно и правилно – постоянството е решаващ фактор, ако не посещавате фитнеса поне 10 пъти месечно едва ли ще се радвате на успех. Освен това упражненията трябва да се изпълняват стриктно и коректно, а тренировъчната програма да е подходяща за вашия тип тяло.

2. Храни се подходящо – когато опознаете тялото си и разберете кои храни му се отразяват положително става лесно. Храненето е важно за възстановяването и мускулния растеж, за ускоряването на метаболизма и изгарянето на подкожните мазнини. Съчетаването на подходяща диета с умерена двигателна активност върши чудеса.

3. Живей балансирано – ежедневието ни е наситено със стрес, нерви и неприятни преживявания. Много хора живеят в депресия и болести седмици наред. Не допускайте подобни периоди и разчитайте на спорта в такива ситуации. След тренировка и отпускащ душ съзнанието се избистря, а настроението се подобрява.

Ако започнете тренировки веднага след празниците имате достатъчно време, за да влезете в отлична форма до началото на летния сезон. С малко характер и упорство ще постигнете мечтаната физика. Лесно е! Успех!


Надявам се тези забавни новогодишни късметчета да повишат мотивацията ви. Весели празници!