Дами, направете фитнеса ефективен!

Жените, които са прекрачвали прага на фитнес-зала са толкова много, а тези от тях, постигнали някакви добри резултати толкова малко. Защо се получава така?

– Липсата на постоянство и търпение е решаващ фактор.
Няма как да прогресирате след 10-12 посещения в залата. Та той периодът ви за привикване и аклиматизация е само месец. Нуждаете се от него, за да може вашето тяло да се адаптира към новия динамичен начин на живот и да не реагира стресово на промените.

– Помощта на персонален треньор е от огромен плюс.
Повечето от жените са недостатъчно запознати както с теоретичната, така и с практичната част от тренировките. Това е основната причина да извличат нищожни ползи от този иначе ефикасен спорт. След 1-2 месеца самостоятелни и неправилни тренировки въпросните дами се жалват, че резултати няма и занемаряват фитнеса.
С персонален треньор е различно. Ще ви бъде обяснено как се изпълняват упражненията, ще ви бъде направена подходяща тренировъчна програма. Ще се запознаете с правила и тънкости, които ще са ви от полза да прогресирате. Ползването на личен треньор е достъпна услуга с огромни привилегии и преимущества.

– Животът извън залата е също от значение.
Ако вкъщи се храните неправилно и водите нецелесъобразен начин на живот резултатите от тренировките ще са посредствени. Стресовите ситуации и негативните емоции също влияят неблагоприятно. Знам, че не винаги е лесно, но се старайте да запазите някакъв баланс в ежедневието си. Мислите положително, не бъдете твърде емоционални и позволявайте на хубавите неща да се случват.