Най-добрите храни за трениращите фитнес

Освен съобразено с поставените цели храненето трябва да е пълноценно и балансирано. Много бодибилдъри се хранят твърде еднообразно, като по този начин лишават тялото си от ценни хранителни съставки. В менюто е желателно да присъстват както високобелтъчни, така и въглехидратни и богати на мазнини храни, за да може организмът ни да получава всичко необходимо.
В следващите редове съм изброил топ-продуктите, които освен че са здравословни се отразяват положително и на нашата фигура.

Богати на белтъчини: телешко и птиче месо, риба и морски продукти (месо от калмари, скариди и т.н.), яйца, нискомаслена извара, бобови растения (фасул и леща), ядки (орехи, бадеми, кашу).

Богати на въглехидрати: пълнозърнест хляб, ориз, овесени ядки, картофи, царевица, макаронени изделия, ядки, плодове и зеленчуци.

Богати на мазнини: слънчогледово олио, зехтин, ленено масло, рибни продукти, ядки.

Богати на витамини: всички плодове и зеленчуци– ябълки, ягоди, праскови, круши, цитрусови плодове, домати, лук, чесън, коприва, маруля и т.н;

За да се храните целесъобразно, но и здравословно в ежедневното ви меню е препоръчително да присъстват храни от всяка посочена група:

Яйца и месни продукти
Мляко и млечни произведения
Хляб, ориз, овес и т.н.
Ядки и варива
Растителни маса
Плодове
Зеленчуци