Мечка страх, мене не!

Приближавам фитнеса, хапвам набързо остатъка от банана и се каня да влизам. На входа засичам симпатично, но пълничко девойче. Приканвам я да влезе първа, тя се усмихва, продължавам след нея. Оглеждам я, хм, има доста да работи, но ако е постоянна ще успее, сигурен съм. А и го заслужава, има толкова очарователна усмивка. Стигаме рецепция, тя поздравява момчето, подава пари. Той я поглежда с каменно лице, в първия миг не казва нищо, после: „Пак ли идваш?“ Втрещен съм. Наоколо десетима трениращи – преобладава мъжката част, само две жени, но всичките атлетични. Наблюдават арогантно и презрително, момичето потъва вдън земя. Един току-що напомпан се приближава и я сръчква: „Аре, чупката, мястото ти е в Макдоналдс, не тук!“ Отзад полита парче пица и се размазва в смутеното лице на момичето. Поглеждам към тълпата, едната от жените ликува от точното попадение и врещи: Хайде, нападай манджата, че вземеш да отслабнеш, кво ш’те прайм“. Девойката се разплаква, прибира парите и си тръгва. Отстрани я изпращат със злостни възгласи, а рецепционистът се обръща към мен любезно: „Единично посещение ли ще желаете или месечна карта?“

🙂

Спокойно, хора, такива неща по фитнесите не се случват. В залите не обиждат, не псуват и не замерват с храна. Няма нищо страшно. Това е място за спорт, прекрасна възможност да подобрите физиката и укрепите здравето си. Ако сте с наднормено тегло не се притеснявайте, никой няма да ви върне. Повечето трениращи , които ще заварите във фитнеса и са в отлична форма са били преди време точно като вас. Приемете себе си такива каквито сте, но не бъдете отчаяни и безразлични, а преминете към действие. Започнете поне 3 пъти седмично да спортувате и скоро не само ще изглеждате, а и ще се чувствате по-добре.

Написаното важи и ако сте твърде слаби. Това, че останалите са много по-мускулести и тренират с внушителни килограми не бива да ви притеснява. Не се сравнявайте и не се комплексирайте от тях. Научете се да игнорирате подобни емоции и се приспособете към обстановката в залата. Превърнете я в свой втори дом. Бъдете дисциплинирани и усърдни, хапвайте стабилно, а времето ще превърне целите ви в реалност.