Качвайте стълби бе, хора!

Изкачването на стълби е един от най-ефикасните начини за хипертрофиране и оформяне на бедрената мускулатура, за изгаряне на подкожните мазнини и енергезиране и тонизиране на цялото тяло. Въпреки ефективността си този вид аеробика е слабо практикуван и са малцина хората, които са го добавили към тренировъчната си програма.

Изкачването на стълби го препоръчвам на всички дами за красиви изваяни бедра и стегнато дупе. Особено добре се отразява на тези, които имат нужда от оформяне и придобиване на по-съблазнителни форми. Този вид тренировка също топи излишните килограми и премахва мазнините по цялото тяло.

Колкото до мъжете – отличен начин да натрупате чиста мускулна маса по бедрата и прасеца. Изкачвайте стъпалата през едно – 20-30 мин., 2-3 пъти седмично и скоро ще забележите промяната. Ако винаги сте искали да имате мощни квадрицепси и впечатляващи 3D прасци това е тренировката за вас.

У нас има достатъчно многоетажни жилищни блокове, където можете да ходите или тичате по стълби. Във Варна има идеално място за тези цел – паметника на българо-съветската дружба. Той се намира в близост до сп. Почивка, впечатлява с около 300 стъпала и внушителна гледка, която спира дъха. Поразрових се в мрежата и за останалите градове: Плевен – към Скобелевия парк, Бургас – към моста, Шумен – към паметника „1300 години България“, Смолян – към библиотеката, Търново – към Балдуиновата кула, Габрово и Казанлък – стъпалата на „Шипка“, който е в близост. За София и Пловдив не открих нищо, така че ще се наложи да ползвате някоя висока офис или жилищна сграда.