Как да свалим корема?

Излишните мазнини в коремната област са резултат от редица фактори. Мнозина си мислят, че за да се справят с този проблем е необходимо да правят коремни преси или да започнат гладуване, но повярвайте ми, това не е решение.

За да свалите корема е необходимо да преминете през следните стъпки:

– Намалете телесното си тегло.
За целта наблегнете на аеробните тренировки (2-3 пъти седмично). Необходимо е те да са с продължителност поне 30 мин., а пулсът ви да е 120-130 уд./мин.
Ако сте твърде пълни (при среден ръст тежите над 100 кг.) е желателно да се обърнете към лекар. Консултации с ендокринолог и гастроентролог ще ви бъдат от полза. Направете корекции в храненето и едва след това започнете редовни тренировки. Наднорменото тегло е огромен товар за сърцето (а също и за ставите). При пълните хора пулсът в покой е около 100 уд./мин., а какво би се случило при физическо натоварване?

– „Изчистете“ организма си.
Има достатъчно специализирана литература, която би ви била от полза. Необходимо ви е цялостно „почистване“, но най-вече на червата. Качествени методики и „изчистващи“ процедури има в йогата.

– Коригиране на хранителните навици.
Премахнете вредните навици – храненето на крак, преяждането. Хапвайте по 4-5 пъти на ден. Включете в менюто повече плодове и зеленчуци. Важно е да преминете на храна, която се отразява положително на вас и вашето тяло.

– Правете фитнес-упражнения.
Те ще ви помогнат за ускоряването на метаболизма. Необходими са за стягането, оформянето и тонизирането на вашите мускули.

– Премахнете психологическите фактори.
Обърнете внимание на психолоческото си състояние – тревожите ли се, ядосвате ли твърде много? Това са фактори, които също влияят отрицателно. Намерете нещо, което да ви мотивира и зарежда с нови сили. Визуализирайте  новото си „Аз“ и знайте, че един ден то ще се превърне в реалност! 🙂

Ако следвате моите препоръки за няколко месеца ще преобразите тялото си.

Пишете ми тук в сайта или в www.facebook.com/yyordanov.trainer ако не можете сами да се справите със съставянето на тренировъчна програма и хранителен план. Изготвят се спрямо вашите особености и предпочитания, ще получите още важна информация и полезни съвети. Достъпна цена, компетентно и коректно отношение!