Защо не отслабваме?

„Защо не отслабваме?“ – този въпрос ми е бил задаван десетки пъти. Причините могат да бъдат от всякакъв характер, но основните, които ви пречат да се отървете от излишните килограми са:

1. Ядете повече от необходимото!
Повечето хора с наднормено тегло имат слаба двигателна активност, но за сметка на това се хранят повече от стабилно. Помислете над следното сравнение – не карате никъде своя автомобил, а пълните резервоара отново и отново. Е, нормално е горивото да започне да прелива в един момент.

2. Храните се нецелесъобразно!
В менюто ви присъстват неподходящи за вашето тяло храни, които на всичко отгоре се консумират в неразумни количества и през втората половина на деня.

3. Не спортувате!
Аз лично не познавам неспортуващи хора, които да изглеждат добре – или са с „бирени“ коремчета и отпуснати мускули, или са твърде слаби и анемични.

4. Имате бавен метаболизъм!
Неприятен факт, който може да се промени. За ускоряване обмяната на веществата спомагат фитнес-упражненията, както и честите и по-скромни по обем хранения.

5. Тялото ви е тип „ендоморф“!
Склонни сте към напълняване и ви се „лепи“ всичко, което хапнете. Единственото решение е да се движите повече, да живеете по-активно и динамично.

6. Пиете малко вода!
Ниската консумация на вода също влияе отрицателно. Създайте си навик да пиете по 150-200 мл. вода на всеки 1-2 часа.

7. Превърнали сте отслабването във фикс-идея!
Отпуснете малко примката. Приемете се такива, каквито сте. Освободете се от обсебващото желание и преминете към действие – редовни и отдадени тренировки, които ще укрепят здравето и ще подобрят физиката ви!

Пишете ми тук в сайта или в www.facebook.com/yyordanov.trainer ако не можете сами да се справите с изготвянето на тренировъчна програма или хранителен план. На достъпна цена ще ви ги съставя спрямо вашите особености и предпочитания, ще получите още важна информация и полезни съвети, отговори на ваши въпроси, консултации.