Правила за жени, трениращи за резултат

Съвети за трансформация на тялото и подобряване на физиката:

– Тренирайте с тежести 

Независимо каква е вашата цел – изгаряне на мазнини, придобиване на по-съблазнителни форми или подобряване на здравето физическите упражнения са препоръчителни.
Ако искате да имате по-бърз метаболизъм и по-малко мазнини ще трябва процентът мускулна тъкан да е по-висок, което в никакъв случай не означава, че ще сте груби и непривлекателни.

 – Изпълнявайте комплексни упражнения със свободни тежести. 

Повечето жени се насочват към машините в залата, но базовите упражнения със свободна тежест са много по-ефективни за оформяне на тялото, а и не са толкова скучни като някои от уредите, на които извършвате едноставни движения.

 – Залагайте на по-кратки почивки между сериите. 

Женското тяло се възстановява по-бързо в сравнение с мъжкото по време на силова тренировка. Това е една от причините, поради която дамите не трябва да тренират като мъжете и техните фитнес занимания трябва да протичат по начин, съобразен с особеностите на женския организъм.

 – Избягвайте прекомерния стрес от диети, аеробики, ежедневие. 

Острият стрес влияе силно негативно на женското тяло и хормоналния баланс. Често се прави грешката рязко да се намаля калорийния прием на фона провеждането на тежки и изтощителни тренировки. В такива случаи не само че не се изгарят мазнини, а напротив, телесното тегло може да се увеличи.

 – Тренировките не могат да компенсират неправилното хранене. 

Много жени смятат, че щом спортуват значи могат да си хапват от всичко без ограничения. Тренировките са важен фактор за постигането на добра физика, но без подходящо хранене трудно ще се радвате на напредък и на желаната промяна.