Една моя тренировка /снимки/

Фоторепортаж на една моя тренировка. Автор на снимките е талантливият Диан Цанков, а мястото, където ги направихме – фитнес-център „Dynamic“, гр. Варна.

Никога не пропускам загрявката. Отделям 5-7 минути за бързо ходене или велоергометър, като се старая пулсът ми да е в границите 95-105 уд./мин. След това в рамките на 3-5 минути раздвижвам мускулите, които следва да бъдат натоварени. Благодарение на загряващата част тялото ми е подготвено за качествена и пълноценна тренировка.

Когато съм в залата се концентрирам изцяло върху тренировъчния процес. За разлика от околните, които обсъждат възбудено дадена тема, разговарят продължително по телефона или пеят на висок глас заедно с Ipod-а си аз предпочитам да се съсредоточа и подготвя за предстоящата серия.

Спортувам от години и знам кои упражнения се отразяват добре на тялото ми и кои не са чак толкова ефективни. От огромно значение е да тренирате по подходяща програма, която е съобразена с вашите особености и характеристики.

Старая се да изпълнявам всяка една серия осъзнато и съсредоточено. Използвам тренировъчни принципи и методи, с които извличам максимума от всяко едно повторение.

В тренировъчната си програма обръщам внимание на всички мускулни групи – на някои повече, на други по-малко, в зависимост от приоритета. За да има цялостна симетрия и пропорционалност е препоръчително да натоварвате мускулите на цялото тяло.

В края на тренировката мускулите са добре натоварени и кръвонапълнени – доказателство за добре свършена работа!