Да се откажеш или да успееш – изборът е твой!

За да успеем е нужно да сме готови за това. Трябва да сме мотивирани, дисциплинирани и с правилна психологическа нагласа! 

Промяната започва от начина на мислене
Ако искаш да промениш визията си ще се наложи да преформираш някои от убежденията си. Все още много хора вярват, че за да отслабнат трябва да спрат да се хранят. Гледа се странно на продукти, които са добър съюзник за постигане на дадената цел – пълнозърнести храни, извара, сурови ядки и др. Нямаме навика да включваме повече риба, месо, зеленчуци и плодове в менюто си. От деца имаме грешно изградени хранителни навици, свързани с консумирането на твърде много въглехидрати, преработени храни, сладкиши. Малцина са тези, които имат добра двигателна активност през ежедневието – ходене пеш, каране на колело, тичане на чист въздух, игри. 

Преследвай целта по всички начини и с всички средства
За да постигнеш целта си ще трябва да дадеш всичко от себе си. Хъса и дисциплината отличават успяващите от провалящите се. Нужно е тренировките и храненето да бъдат поставени сред водещите приоритети. Ежедневието на всеки е забързано и това не бива да е оправдание. Тренировките с тежести са основен коз, но ако пропускаш хранения през деня ефектът от упражненията ще е незадоволителен. Сънят и начинът, по който реагираме на стрес също са фактори, влияещи на възстановяването и прогреса ни.

Не спирай да се самообразоваш и мотивираш
Чети и гледай всичко, свързано с поставената цел. Не спирай да обогатяваш знанията си за хранене, тренировъчни методики и упражнения. Следи в социалните мрежи полезни страници и треньори, прилагай съветите им и експериментирай, за да откриеш своя начин на диета и трениране.

Бъди готов за трудностите и несполуките по пътя
Пътят до целта не е така гладък, както си го представяме в началото. Рекламите на чудодейни добавки и препарати в Интернет от рода на „направи плочки за 20 дни“ или „свали 10 кг. за 10 дни“ създават грешна представа, че мечтаната фигура се постига за седмици. За хора, които никога не са тренирали са необходими поне 1-2 месеца за привикване – да раздвижат и загреят мускулите, ставите и сухожилията си, да се променят мисленето и навиците, свързани с храненето. Човек трябва да е упорит и целеустремен най-вече в моментите на застой и тогава, когато има грижи и лични проблеми, не се чувства енергичен или в случаите, в които просто го домързява.

Последните ще станат първи!
Независимо къде се намираш в момента като форма ти можеш да постигнеш страхотен резултат и да станеш за пример. Но знай, че няма вълшебно хапче и ако искаш да изглеждаш като хората със супер тяло ще трябва да правиш това, което те правят – пълно себеотдаване в тренировките, осъзнаване важността и дисциплина в храненето, достатъчно сън, почивка и балансиран начин на живот извън залата.